Afgelopen zondag hebben Maarten Zaagman, Carolien van Workum, Hans Platenkamp, Christina Plein en ik de eerste noten van de Opera Antonio gerepeteerd. Het grootste gedeelte van de opera is nog niet af, maar het was een genot met deze groep zeer verschillende, creatieve musici voorzichtig een aantal aria’s door te kijken en te spelen. Maarten had zijn cajon meegenomen en neemt ook de basgitaar-partij voor zijn rekening. Carolien en Christina zongen de eerste aria’s door en Hans lijkt voor de rol van de hutspotminnende Wim geboren te zijn.

Natuurlijk hebben we ook gegeten en gedronken, want dat kan niet anders als je een opera over een restaurant aan het repeteren bent.

We hebben gewerkt aan “Eten” van Boris Peters: een fantastisch ritmisch stuk over koemelk, kaasplank en toblerone. Maandag heeft hij weer les en gaan we praten over kleine aanpassingen. Maarten speelt hierin basgitaar, ik de piano, Hans koebel en Christina en Carolien schitteren in zwoele levensgenieters.

“De Ballade van een dooie kip” van Moshe Frencken werkte fantastisch en we kregen meteen decor ideeën. Hans zal de trieste dooie kip zingen, en de anderen het meewarige koortje.

“Hutspot” van Christine Mark !!! Gaat een hitje worden, met Hans als pvv kok en een F.A.K. (fout achtergrond koortje).

“De menukaart “van Marjolein en Florianne van Zanten is een stuk met heel veel smaken en sferen. Christina en Carolien pakten meteen de verschillende (stem)karakters op: een voorbeeld voor elke EVT docent!

Ik heb genoten van deze eerste repetitie en kijk uit naar de volgende.