Aljosja Buijs

Aljosja Buijs studeerde piano DM, UM en Kamermuziek bij Janine van Mever, Marjès Benoist en Willem Brons in Arnhem en Amsterdam.

Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Detlef Kraus en Jean-Yves Thibaudet en kreeg hij kamermuziekles van o.a. Vladimir Mendelssohn, Colin Carr, Ab Koster en Pascal Devoyon.
Aljosja is een veelzijdig pianist met een brede interesse en speelde met zijn verschillende ensembles in Schotland, Engeland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, Rusland, China en Polen.

Hij speelt nu al een aantal jaren in Orkest de Ereprijs, waarmee hij toerde door heel Europa. Zo speelde het orkest voor 90.000 mensen in Volgograd, was het orkest vaak te horen op het festival Warschau Herfst, en is de verbondenheid met het conservatorium in Birmingham groot. Het aantal componisten dat voor “de ereprijs” geschreven heeft ligt ver boven de 1000!

Met pianist René Maurer geeft Aljosja recitals voor 2 piano’s. Zo speelden ze in Musis Sacrum te Arnhem de Carnaval des Animaux en gaven ze concerten (en lezingen) en China.

Met de mezzo sopraan Christina Plein vormt hij een duo dat concerteerde in o.a. Duitsland en China met werk van Vivaldi tot John Cage. Zij bieden verschillende (lecture-)recitals aan:

  • “Door de Eeuwen Heen” met werk van o.a. Vivaldi, Strauss, Honneger, Hahn, Fauré, Montsalvatge.
  • Een afwisselend Kurt Weill programma van een uur.
  • “Mixed species”: een gemengd programma van Klassiek, Pop en (Franse) Chansons.

Als solist was Aljosja te horen in pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Mozart, Gershwin en Janácek. Hij legt zich tegenwoordig als solist en kamermusicus vooral toe op het uitvoeren van actuele muziek.

Voor meer informatie over concertboekingen mail naar info@aljosjabuijs.nl of neem contact op via +31 (0) 6 27375402.