De ouverture van Maurits (14 jaar) is af en ook zijn recitatief voor de eerste aria van de Opera Antonio.

De snelheid en vanzelfsprekendheid waarmee Maurits het recitatief voltooide vraagt natuurlijk om meer composities van zijn hand!

In het recitatief is er een hoofdrol voor de kok Antonio die zijn moeder aan de telefoon heeft. Aan de reacties van Antonio te zien gaat het niet goed met haar en hij wil zo snel mogelijk naar haar toe.

Droeve mededelingen worden door Maurits voorzien van mineur akkoorden met een hele lage bas. De uitspraak “che male!” met verminderd septiem.

Het bittere “Aiai” met het pijnlijke c mineur#7!

De eerste Aria is natuurlijk al een tijdje af. Hierin zingt Antonio dat hij naar Italië gaat om zijn moeder te helpen en een vervangende kok gevonden heeft via www.kokgezocht.nllll

Ik heb aan Raphaël (7 jaar) gevraagd of hij een reclame jingle voor deze fictieve site kan maken. Het bleek dat hij in de auto naar de pianoles al vaak genoeg gelikte reclame jingles moet aanhoren, dus dat gaat vast wel lukken.

Dit gaat dan klakkeloos over in “Op het internet” van Godelieve, een can can stukje over de zin en onzin van internet.

Zo durfde een student laatst te zeggen dat de partituur van een lied echt niet overeen kwam met hoe het zou moeten: op youtube klonk het tenslotte heel anders!